Vennskapsarmbånd

Vennskapsarmbånd

Disse armbåndene er en av mine favoritter. De er morsomme å lage, tar passe lang tid og overasker folk når du sier du har laget dem selv. Når du får knytingen inn i fingrene går lagingen av disse armbåndene som en lek! Jeg er rett og slett blitt litt hekta på disse.

VennskapsarmbåndFor å lage de selv trenger du

  • Tråder i forskjellige farger. Jeg har her brukt 6 farger, men du kan fint bruke flere eller færre
  • Saks
  • Linjal

1. Begynn med å klippe alle trådene i lengder på 120 cm hver.

2. Lag en løkke med alle trådene rundt fingeren din for å knyte dem sammen.

3. Fest løkken til en stødig overlate med f.eks. teip. Del opp fargene slik du har like mange tråder av fargene på både høyre og venstre side. Hvis du og legger dem i riktig rekkefølge fra starten av blir de neste stegene lettere.

Vennskapsarmbånd   Vennskapsarmbånd

4. Begynn med den ytterste fargen til venstre, her blå. Med denne skal du lage en foroverknute, det gjør du med å lage et 4-tall over den andre fargen (her hvit), løkk den under og tilbake gjennom åpningen.

5. Dra den opp mot høyre for å stramme. Knyt den to ganger over samme tråd! Fortsett over alle trådene, mot høyre, til den ytterste fargen (her blå) er kommet til midten.

Vennskapsarmbånd   Vennskapsarmbånd

6. Nå skal du ta den ytterste fargen til høyre (her blå) og knyte en bakover knute. Dette gjør du med å lage en P over farge nr.2 (her hvit), løkk den under og tilbake gjennom åpningen.

7. Dra tråden opp og mot venstre for å stramme, husk å knyte to ganger over hver tråd. Fortsett over alle trådene, mot venstre, til den ytterste fargen (her blå) er kommet til midten. For å feste de to dele sammen knyter du en bakoverknute med de to (nå) midterste trådene (her blå), husk to ganger. Da har du laget en rad.

Vennskapsarmbånd   Vennskapsarmbånd

8. Gjennta steg 4-7 med de nye ytterste fargene til du får den lengden du vil ha.

Vennskapsarmbånd

9. Når du har den lengden du vil avslutter du på den måten du vil. Jeg har lagd en enkel flette på hver av halvdele, disse kan knytes sammen gjennom løkken du lagde i steg 2.

Vennskapsarmbånd   Vennskapsarmbånd

Jeg har fulgt denne oppskriften da jeg lærte meg å knyte disse armbåndene, anbefales om du vil ha flere bilder. Skulle det være noe du lurer på, er det bare å spørre!

Reklamer

7 kommentarer om “Vennskapsarmbånd

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s