Handlenett uten å sy

Handlenett

I det siste har jeg drevet med mye hobby ting og har derfor hatt endel småting flytende rundt i stua. Jeg fikk samlet alt i en liten plastikkpose, men syns den fort ble litt stusslig. Jeg lagde meg derfor et lite handlenett som kunne holde alle hobbytingene mine.

HandlenettJeg brukte en av mine gamle t-skjorter, men jeg tror en herre t-skjorte vil fungere bedre, da den ikke er formsydd. Det er og anbefalt å bruke en t-skjorte som har litt tykt stoff, det vil gjøre at handlenettet ditt tåler mer.

For å lage ditt eget handlenett trenger du

  • 1 gammel t-skjorte
  • Saks
  • Eventuelt markør ment for klær

1. Begynn med å klippe av armene. For å få begge sidene like kan du brette t-skjorten i to og klippe begge sidene på en gang. En annen måte er å klippe den ene siden først og bruke det avklipte stoffet som mål for den andre siden.

Handlenett

2. Klipp så opp halsen. Du kan enten gjøre det på frihånd, eller bruke en bolle som mål og tegn på strek det du skal klippe. Bruker du metoden med bollen vil jeg anbefale at du vrenger t-skjorten først.

Handlenett

3. Vreng t-skjorten om du ikke allerede har gjort det. Finn ut hvor dyp du vil at handlenettet skal være og tegn over en strek der. Husk at stoffet mest sannsynlig vil strekke seg når du legger ting i det.

4. Nå skal du klippe frynsene. Begynn fra bunnen av t-skjorten og klipp deg opp til streken du tegnet i steg 3. Klipp fremsiden og baksiden sammen slik at de passer sammen.

Handlenett   Handlenett

5. Nå skal du knyte frynsene. Start med de 3 første parene, av disse er det frynsene til det midterste paret du skal bruke. En av frynsene brukes til å knyte en knute rundt paret til venstre og den andre til å knyte en knute rundt paret til høyre, og samle de to frynsene tilbake til et par. Så hopper du ett par videre, det gamle midterste paret er nå paret til venstre. Dette kom ikke så godt frem i bildene mine, så om det er litt vanskelig å forstå er det bare å spørre!

Handlenett   Handlenett

6. Gjenta steg 5, men nå hopper du videre til de neste tre parene. Det vil si det paret som var i midten og det som var til høyre fra før og ett nytt par. Gjenta knytingen og forflyttingen til du er kommet til enden. og alle frynsene er brukt.

Handlenett

7. Snu t-skjorten tilbake til riktig side og det er klart til bruk!

Denne oppskriften kan være litt vanskelig og følge, men når du skjønner det går det fort. Det som tar tid er all klippingen, så pass på at du har et par skarpe sakser tilgjengelig. Inspirasjon og oppskrift er tatt fra Diy Play.

Handlenett

Reklamer

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s