Parfymer i Grasse

Det som er deilig med å bo på den Franske rivieraen er det faktumet at det er lett å ta flotte dagsturer. Du kan si mye rart om det franske kollektivsystemet, men mulighetene for å komme seg rundt tilbyr de. Det tok vi nytte av i helgen, vi tok toget opp til parfymebyen Grasse for å leke turister.

Det var ikke den fineste byen jeg har sett, men den hadde den samme sjarmen som så mange andre små byer i den franske rivieraen har. Og, det er noe eget når du kommer deg bort fra «stor byen» og eksos lukten, og lukter var det ikke få av i Grasse.

Siden det er parfymer Grasse er kjent for tok vi turen innom det kjente parfymemuseet. Dette var et av de museene hvor noe av utstillingen er interaktiv, så det ble mange pauser for å kjenne på forskjellige lukter. Til min store fornøyelse hadde de også spill underveis for barna og de barnslige voksne.

Vi tok også turen innom parfyme fabrikken, og fikk oss en omvisning der. Heldigvis gikk omvisningen på engelsk og vi var alle stor fornøyde med guiden vår på denne omvisningen. Det var ganske gøy å få se hvordan parfymer er laget, og lære litt mer av disse duftene vi bruker til daglig.

Resten av dagen ble somlet bort i roen av små gatene, uten hastverk eller stress. Noe som var ganske etterlengtet og akkurat det jeg trengte for helgen.

GrasseGrasse

Takk for turen! 🙂

Reklamer

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s