To dager i Zagreb

Tidlig i april hadde vi ferie fra skolen. Da hadde linjeforeningen planlagt en promotur (klassetur). Jeg var med på planleggingen, så jeg gledet meg masse. I en uke skulle vi innom tre byer; Zagreb, Budapest, og Praha. Og fremkomstmiddelet var buss, det ble mye buss!

Zagreb er delt inn i tre deler; den tusen-år gamle Gornji, hvor vi finner President palasset, St Marks kirken, Kroatias parlament (Sabor), og flere museer og galerier alle i gater opplyst av gass lamper; Donji hvor vi finner butikker, restauranter, kafeer, teatre og parker; og den moderne delen av Novi Zagreb som er full av høyhus og har lite og tilby turister.

Vi ankom Zagreb tidlig på morgningen, så det var rett ut på sightseeing. I løpet av to dager fikk vi sett; Zagreb katedralen, Dolac markedet, Stone gate, StMarks kirke, Lotrscak tårn, torget og bruktmarkedet, for å nevne noe. Vi besøkte museet for ødelagte forhold og museet for illusjoner.

Bussen kjørte videre til Budapest tidlig mandags morning, så vi hadde en fin lørdag og søndag i Zagreb.

Det er en liten by, så vi fikk oppleve utrolig mye på den lille tiden vi var der. Zagreb er en by som er verdt å besøke, men om jeg skal tilbake til Kroatia vil jeg gjerne oppleve andre deler av landet. Om jeg ikke skal reise dit for å besøke venner fra Eurecom det er. Vi hadde to i klassen som er fra Zagreb, jeg kunne gjerne tenkt meg å besøke dem 🙂

 

Reklamer

En kommentar om “To dager i Zagreb

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s