SjokoladeKladdkake

Det er ikke 17.mai uten is og pølser, eller jo kanskje i år. Pølser var det lite av, og isen kom i glasset istedenfor, i form av en deilig rød drikke. Men, en ting er jeg ikke uten på 17.mai, og det er kake. I år feiret jeg 17.mai med linjeforeningen min Abakus, og var en av kakebakerne til arrangementet. Det var verken lite med mat, og lite med kaker på denne frokosten, likevel kom jeg hjem med en tom kakeform. Og godt var det, dette er ikke av den type kake du kan småsnike i kjøleskapet etter.

Kaken var utrolig lett å lage, men kan ta litt tid. Spesielt sjokoladeglasuren brukte jeg en del tid på. Den ble helt perfekt myk, og er en sjokoladebombe av de større. Lag den gjerne når du venter en del gjester, for det skal ikke et stort stykke til for å bli mett. Advarsel, selv om du er mett, er det lett å ta et stykke til.

For å lage denne kaken trenger duSjokoladeKladdkake 1

  • 100g smør
  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 ss kakaopulver

Til glasuren

  • 2 dl fløte
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g koke sjokolade
  • 100 g smør

1. Rør smør, egg, sukker, mel, vaniljesukker og kakaopulver til en jevn deig.

SjokoladeKladdkake 2

2. Hell deigen over i en 24cm kakeform og stek den midterst i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i når du tar den ut.

3. La kaken kjølne mens du lager glasuren.

SjokoladeKladdkake 3

4. Lag glasuren med å varme opp fløte, sukker og sirup i en kjele.

5. Når blandingen er varm, legg i sjokoladen bitvis og la den smelte.

6. La denne blandingen småkoke i ca 15minutter under omrøring til glasuren tykner. Selv om den er bløt nå vil den tykne mer mens den kjølner på grunn av sirupen. Pass derfor på at den ikke blir for tykk nå, da vil den bli en veldig hard glasur.

7. Ta kjelen av platen og ha i litt og litt smør om gangen og la det smelte.

8. Hell glasuren over kaken og sett kaken i kjøleskapet for minst 3 timer. La den gjerne stå over natten, før den er klar til å serveres.

SjokoladeKladdkake 6

Jeg har hentet oppskriften fra Godt. Jeg håper den faller i smak, og at du ikke sitter med den for deg selv! God helg ❤

Advertisements

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s