Yangtze elvecruise

Etter Chongqing begynte vi på en tre dagers lang båttur. Båten vi reiste med var stor, flott, og hadde det vi trengte for 3 dager. Vi fikk alle store lugarer med balkonger med god utsikt. Båten skulle ta flere stopp opp gjennom Yangtze elven.

Chongqing 7

Båtturen startet i 9-halv 10 tiden, så vi fikk ikke med oss så mye utsikt før vi våknet opp. Da vi våknet opp hadde vi stoppet på vår første plass, og vi kunne velge om vi ville være med på ekskursjon om vi ville. Denne ekskursjonen gikk til Fengdu Ghost City, men ingen av oss valgte å bli med på den. Vi satt heller på båten i solsteiken og nøt livet.

Cruise 1

Båten kjørte videre rundt lunsj tider, og vi gledet oss alle til det neste stoppet da vi skulle på ekskursjon til Shibaozhai Pagoda. Her fikk vi en jovial og morsom turistguide som var veldig ærlig om meningene sine. På vei opp til Shibaozhai Pagoda gikk vi veldig fort for å ikke slippe de kinesiske turistgruppene forbi, derfor ble flere av bildene tatt mens vi gikk. Vi klarte å komme oss helt frem før vi ble tatt igjen, noe som gjorde at vi kunne ta flere pene bilder.

Dag to på cruiset startet med en frivillig tur til White Emperor City. Kun Per Øyvind hadde lyst til å dra på denne turen. Etter å ha sjekket om det var en engelsk turist guide, og flere av de «utenlandske» turistene som skulle på turen lot han meg være igjen for å slappe av. Jeg satt i solen og leste, og gjorde derfor ikke mye interessant. Det var derimot veldig gøy å se bildene hans etterpå.

Da tur følget kom tilbake fra White Emperor City kjørte båten inn i den første av de Three Gorges, en av de store turistutsiktene båten kom til å kjøre forbi. Den første het; Qutang Gorge. For oss som kom fra Norge lignet det hele på fjordene våre, bare litt grønnere. Men, alle tre var flotte og hadde flere kulturminner oppover veggene.

Stopp to for dagen var en utflukt med båt til Shennv Stream (Goddess Stream). Her kjørte vi i tre kvarter i en større båt, før vi ble ført innover den minste kløften i små bambusbåter. Dette er en av turene jeg har likt best så langt på Kina turen!

Etter båttur utflukten kjørte cruise gjennom den andre kløften; Wu Gorge. I tillegg til alt dette denne andre dagen kom vi til en stor båtsluse rundt midnatt. Denne slusen heter Three Gorges Dam Five-stage Ship Locks, og jeg sov når vi begynte å skifte nivå. Jeg så selve boksen vi sto i, men var ikke våken lenge nok til å se at cruiset skiftet nivå.

Siste dagen på cruiset hadde en ekskursjon til Three Gorges Dam, en demning som gjorde at båtene måtte ha en sjakt for å komme opp eller ned til rett vann nivå. Demningområdet var stort, og vi kunne gå opp på et oversiktsplatå for å få utsikt over hele området. På vei opp mot dette platået klarte jeg å snuble i en trapp. Jeg har ledd litt over hvor mange advarsler de har på trappene sine her, og hvor ofte guidene våre advarer oss mot trappene. Da var det jo selvfølgelig jeg som måtte snuble i en trapp uten advarsler på. Det gikk heldigvis fint med både meg og kameraet mitt, jeg fikk kun ett skrubbsår på kneet.

På vei inn til Yichang, stoppestedet til cruiset, kjørte vi gjennom den tredje kløften; Xiling Gorge. Da cruiset var ferdig skulle turen gå videre til Guilin.

Reklamer

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s