The Promise of a Letter – Kathleen Fuller

515bFXTt4YL._SY344_BO1,204,203,200_En av de første bøkene jeg forespurte på Netgalley var The Promise of a Letter, da jeg spurte om den hadde jeg nettopp oppdaget denne fantastiske siden. Jeg spurte om det meste som så gøy ut, uten helt å lese hva bøkene handlet om siden jeg trodde sannsynligheten for å få bøkene var veldig liten. Netgalley forklarte boken med at Roman kommer tilbake til den Amishe kirken etter at han får et brev fra sin bestemor, men han har ingen planer om å bli lenge. Leanna et ikke helt som de andre i kirken, men hun er glad og trenger ikke være som alle andre.

For å være helt ærlig leste jeg ikke noe av denne beskrivelsen før jeg spurte om boken, og var derfor litt overasket av at den handlet om amish. Men, jeg var fornøyd med boken, og glad for at jeg fikk den. At boken handler om den Amishe kirken er bare med på å sette tonen på boken, og er ikke den overdøvende historien i seg selv. Dette var det jeg var mest redd for da jeg startet å lese.

Boken bytter mellom hvem sitt perspektiv vi leser historien gjennom, og det gjøres på en måte som gir mening for denne historien. Det gjør boken mer spennende og ikke så forvirrende som jeg er vandt til at en slik fortellerstil ofte blir. Hva jeg likte best med boken var at den ikke var fylt opp med distraksjoner. Forfatteren har fokusert på karakterens følelser og veksten deres mer enn noe annet. Dette gjorde at jeg ble investert i historien, og det lille samfunnet gjorde meg nysgjerrig.

Selve historien er litt sakte med tanke på «moderne» kjærlighets historier. Men, det er en annen ting som gjør at jeg likte den. Boken handlet mer om å lære seg selv og andre å kjenne, i tillegg til alle følelsene og forvirringen som følger rundt det. Dette er ikke den samme klisjen om han som møtte henne, at de blir forelsket, krangler, gjør det godt igjen og lever lykkelige sammen. Denne klisjen har gjort at jeg ikke er spesielt glad i å lese kjærlighets romaner, men the promise of a letter ga meg et nytt håp for sjangeren.

Jeg har kun lest denne boken i serien på 3, men jeg følte ikke at jeg hadde gått glipp av noe fra bok en.

Reklamer

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s