Jack was here – Christopher Bardsley

38741358Hugh Fitzgerald mister kontrollen. I etterkant av en traumatisk slutt på sin militære karriere har hans liv blitt oppløst. Hugh nærmer seg slutten av turen når en desperat hilsen for hjelp kommer fra et uventet kvartal.

Den nitten år gamle Jack Kerr, halvveis gjennom en tur til Thailand, har forsvunnet. Han har etterlatt seg få spor, lite informasjon, og absolutt ingen svar. Da dagene blir til uker, blir foreldrene hans stadig mer hektiske.

De nærmer seg Hugh med en enkel forespørsel; gjør alt som trengs for å finne sønnen deres, og gjør alt som trengs for å få ham hjem. Det høres lett nok ut. Pengene er riktige. Enda viktigere er det noe å gjøre – noe nyttig.

Men så snart Hugh kommer ned i Thailand, begynner illusjonen av kontroll å gli gjennom fingrene. Jacks sti er lett å finne, men det fører et utenkelig sted. Til slutt er Hugh tvunget til å ty til stadig mer desperate tiltak.

Jack Was Here er et berusende glimt av Thailands underverden. En oppsiktsvekkende debut fra Christopher Bardsley.

Denne boken begynner litt langsom og er ikke helt min stil. Men hvis du fortsetter å lese gjennom starten, blir du belønnet det med en bok som du nesten ikke kan slutte å lese. Hovedpersonen er motstridende og gjennom hele boken har han indre diskusjoner om sine virkelige motiver. Han føles som en ekte person, ikke bare en fiktiv karakter.

Jeg skulle ønske jeg kunne følge reisen mot slutten, men likevel er det igjen til fantasien min, hva skjer med Huge. Hvis hans reise viser seg å hjelpe eller forverre ham, vil jeg gjerne vite, men som en fjern venn som du mistet kontakten med, er det ikke for meg å forstå hva som skjer. Det gir meg en urealistisk versjon av hvordan jeg ville ha håndtert det, og fra dette vet jeg at jeg aldri kan forestille meg hvordan livet hans var. Det legger lys på det faktum at jeg aldri vil vite hvordan det er å være en soldat, eller vite hvordan man skal leve med hva man har gjort i kamp. Jeg forestiller meg at det er et vanskelig liv, og jeg vil gjerne lære mer om det. Denne boken er av den typen som gjør at jeg vil lese mer, og lære mer om mennesker som har overlevd krig.

Reklamer

Kommenter her!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s